Mateus servies bij Hof van Zelland

 

Mateus servies

Teresa Lindahl is de oprichter van het merk Mateus. Deze van origine Portugese woont in Zweden en richtte in 1993 haar bedrijf op met de filosofie dat keramiek een sterke uitdrukkingskracht kan hebben. Mateus biedt het beste van twee werelden: materiaal uit Portugal, waar het maken van keramiek diep in de cultuur geworteld zit, en het geweldige gevoel voor design uit Zweden. Een ideale combinatie waarbij het allemaal draait om gevoel...

Mateus heeft een uitgebreide collectie aardewerk in verschillende designs: basic, lace organic en butterfly, verkrijgbaar in vijftien verschillende kleuren. Zachte pasteltinten zoals poederroze en lichtblauw maar ook frisgroen. In warme kleuren zoals ocean en purple en in basiskleuren zoals zand, grijs en wit.

Ieder stuk is met de hand beschilderd door zeer ervaren ambachtslieden en heeft daardoor ook zijn eigen uitstraling. Kleuren en ook mallen verschillen waardoor ieder stuk uniek is en er dus ook kleur- en maatverschil bestaat. Juist daardoor is het servies zo bijzonder. Alles in de collectie van Mateus combineert met elkaar, maar zeker ook met je eigen favoriete servies.