Gevulde portobello

 
 
 

Ingrediënten

4 portobello’s
2 eetl. olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
50 g ontbijtspek, fijngesneden
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
4 blaadjes salie, gehakt
100 g zachte geitenkaas
zout
versgemalen peper

Voorbereiden

Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje. Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg spekblokjes, gehakte portobellostelen, knoflook en kruiden toe en bak nog een paar minuten op lage stand. Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kaas door het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal. Bak de portobello’s in circa 15 minuten gaar en bruin.

Tips

Lekker met pasta of gebakken aardappelen en een salade.

Wijnadvies

We kunnen het eenvoudig houden, maar wel lekker: met de droge witte huiswijn.